piątek, 22 stycznia 2016

Turecka kanapka z ryba / Balık ekmek

Turecka kanapka z rybą / Balık ekmek
Turecka kanapka z rybą / Balık ekmek
Dzisiejsza propozycja to jedna z moich ulubionych wersji serwowania ryby. Jeśli wybieracie się do Turcji i będziecie nad jakimkolwiek morzem koniecznie spróbujcie turecką kanapkę z rybą / Balık ekmek.

Wykonanie tej kanapki jest bardzo łatwe więc z pewnością nikomu nie sprawi kłopotu, najważniejszym składnikiem są jeszcze gorące smażone ryby. W moim przypadku to sardynki ale Wy możecie dodać dowolną rybę.

Balık ekmek przygotowałam w ramach wspólnego gotowania z Kasią z bloga Kuchnia bez granic. Koniecznie sprawdźcie jej wersję potrawy.

Turecka kanapka z rybą / Balık ekmek

  • biały chleb turecki lub bułka
  • dowolna świeżo smażona ryba
  • sałata
  • czerwona cebula
  • rukola
  • natka pietruszki
  • słodka papryka
  • sok z cytryny
Z podanych składników w dowolny sposób komponujemy kanapkę. Podstawowe składniki takiej kanapki to : chleb turecki, świeżo usmażona ryba, zielenina, cebula czerwona lub biała i sok z cytryny. Reszta zależy od Waszych upodobań kulinarnych.

Turecka kanapka z rybą / Balık ekmek
Turecka kanapka z rybą / Balık ekmek

1 komentarz:

  1. Najlepsza ryba jaką jadłam w życiu, oczywiście w Stambule :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...